KROOS NA DE WEDSTRIJD TEGEN NEDERLAND: “EEN PAAR MAANDEN GELEDEN ZOUDEN WE ZIJN INGESTORT”

Toni Kroos onderstreepte de vooruitgang van zijn ploeg na hun vriendschappelijke overwinning met 2-1 op Nederland op dinsdag. “Een paar maanden geleden, na de 0-1, zouden we zeker zijn ingestort, maar dat is niet gebeurd”, zei Toni Kroos, dinsdagavond. Duitsland won met 2-1, ook al had Oranje al in de derde minuut de score geopend.

“Ik ben trots op het team dat door een zeer, zeer moeilijke periode is gekomen. Vandaag hebben we gebruikgemaakt van het momentum, ook al begonnen we niet goed aan de wedstrijd. Maar deze situatie is altijd een geweldige test. Het laat zien dat het team ondanks alles vertrouwen heeft gekregen na de laatste wedstrijd (tegen Frankrijk),” verklaarde Toni Kroos.

Het goede nieuws is dat we twee goede vriendschappelijke wedstrijden hebben gespeeld. Het slechte nieuws is dat ze ons geen punten voor het toernooi opleveren. We hebben terug wat we de afgelopen weken niet hadden, namelijk vertrouwen in onze acties, en ik hoop dat we dat mee kunnen nemen naar het toernooi, want dan kunnen we een goed toernooi spelen,” concludeerde de middenvelder van Real Madrid.

De Duitse bondscoach Julian Nagelsmann van zijn kant benadrukte dat het “een zeer goede wedstrijd' was "om te analyseren met het oog op het EK”. Hij voegde eraan toe dat “de laatste tien dagen geweldig zijn geweest voor het team, (…) in een geweldige groepssfeer”. Een goed voorteken voor de Mannschaft, met nog drie maanden te gaan voor het EK 2024.

(Antoine Ronté/L'Equipe via Tagtik/Pic : L'Equipe)

Blijf op de hoogte van al ons nieuws op MSN en abonneer je door op 'volgen' te klikken hierboven naast ons logo.

2024-03-27T09:32:36Z dg43tfdfdgfd